Skip to content

Aviation technicians only

Bij de NVLT kunnen alle luchtvaarttechnici met onder andere een certificeringsbevoegdheid B1, B2, A, C en D en tevens monteurs zich aansluiten, die werkzaam zijn in het lijn- en groot vliegtuigonderhoud en het onderhoud van motoren, componenten en cabine binnen de commerciële luchtvaart.

Waarom lid worden?

  • Specifieke inzet op de belangen van technici
  • Behoud van werkgelegenheid in de techniek bij KLM, Transavia, Regional Jet Center en CHC
  • Safety op de werkvloer en in de lucht staan centraal
  • Directe invloed op je eigen cao, roosters, toeslagen en andere arbeidsvoorwaarden
  • Snel het laatste nieuws via de NVLT Info groep op Whatsapp
  • Altijd een collega technicus aan de lijn of op de app voor vragen en advies (géén landelijke inbelnummers)
  • Vergoeding voor juridisch advies- en bijstand tot maximaal €10.000,- of ondersteuning via Flexx van DAS rechtsbijstand
  • Gratis abonnement Luchtvaartnieuws
  • Kosteloos financieel advies (na akkoord bestuur)

 

Contributie
De contributie voor nieuwe leden is nu tijdelijk de eerste 3 jaar slechts €12,- per maand (in plaats van €25,-). Een NVLT lid dat een nieuw lid aanbrengt krijgt van ons per nieuw lid een dikke cadeaubon van €50,- thuis gestuurd.

Individuele bijstand
Verder kunnen leden van de NVLT ook aanspraak maken op individuele (rechts)bijstand, in geval van vragen of problemen rond werk en inkomen. Specifiek biedt de NVLT ook advies en ondersteuning aan leden, die vanuit hun verantwoordelijkheid betrokken raken bij onderzoek naar vliegtuigincidenten of -ongevallen (lees hier ook onze richtlijn na ongevallen).

Collectief overleg
De NVLT is als vakbond erkend bij KLM, Transavia, het Regional Jet Center en CHC helikopters. Bij alle bedrijven zijn wij aangesloten bij het collectieve overleg over cao’s, specifieke afspraken voor technici en sociale plannen.

Democratie
De leden hebben bij het nemen van besluiten altijd het laatste woord. Afspraken worden digitaal of in fysieke vergaderingen toegelicht en ter stemming voorgelegd aan de betrokken leden.

Join the team!

Juist nu is lid zijn van groot belang. Samen hebben we meer invloed om goede afspraken voor luchtvaarttechnici te maken. De NVLT weet uit de eerste hand wat er speelt in de techniek, de leden kunnen steeds rekenen op volledige steun en inzet! Ben jij er klaar voor om lid te worden van de NVLT? Vul dan het onderstaande formulier in.

Stap aan boord bij de bond die opkomt voor jou als technicus!

Inschrijfformulier

Door invulling en ondertekening van dit inschrijfformulier verklaart u op de hoogte te zijn van de doelstelling van de vereniging en plichten en verantwoordelijkheden van de leden zoals die zijn beschreven in de statuten en het huishoudelijke reglement. Statuten en huishoudelijke reglement zijn opvraagbaar op de NVLT website en liggen ook ter inzage op het NVLT kantoor.

Back To Top
Zoeken