skip to Main Content

AIR FRANCE KLM 1 BEDRIJF!

De ontwikkelingen die op moment gaande zijn bij Air France baren ons als NVLT grote zorgen.

Ook onze directeur Dhr. Jannaillac is opgestapt wat totaal niet de keus is geweest van de Nederlandse zijde maar puur door de interne problemen bij Air France.

Passagiers zijn boos en laten weten niet meer met Air France KLM te willen vliegen doordat we in de ogen van de passagiers als 1 bedrijf worden gezien!

Wij zouden graag zien dat de bonden in Frankrijk hun verantwoordelijkheid nemen na het laatste bod wat de Air France directie heeft gedaan en wat nu onze Air France en KLM directeur heeft doen besluiten om op te stappen.

2%       voor 2018

1.65 % voor 2019

1.65 %  voor 2020

1.65%   voor 2021

En verder nog een aantal side afspraken .

Air France kan niet meer betalen omdat dan hun positie teveel verzwakt en er niet meer geïnvesteerd kan worden .

Wij als Vakvereniging vinden absoluut dat de bonden een goed resultaat moeten neerzetten voor hun leden , maar moeten ook de continuïteit van het bedrijf waar hun leden werkzaam zijn niet uit het oog verliezen en hiermee de werkgelegenheid borgen voor nu en in de toekomst.

Wij hebben nu grote zorg dat de bonden in Frankrijk blijven doorstaken tot hun doel bereikt is en er geen compromis meer mogelijk is. Ze willen 6 % voor de grond medewerkers en 10,7 % voor de vliegers. Hiermee houden de Franse bonden ook de Nederlandse bonden in “gijzeling” omdat bij KLM op dit moment ook de CAO onderhandelingen gaande zijn.

Ook hebben wij grote zorg omdat de Gulf carriers elke dag bezig zijn met strategie om Air France KLM te elimineren . Zij kunnen nu lachend achterover leunen om te aanschouwen hoe wij in een interne strijd zullen sneuvelen.

Wij hopen dat de nieuwe Directeur Air France KLM gedragen zal worden door de Franse en de Nederlandse bonden en het belang van de totale onderneming prevaleert. Zijn belangrijkste taak zal zijn om de naam van Air France KLM te zuiveren en ervoor te zorgen dat de brug word afgebouwd tussen Air France en KLM.

Wij als technici kunnen niet zonder Air France en de Air France technici kunnen niet zonder KLM. Wij boeken als gezamenlijke technische divisie bijzonder goede resultaten met gezamenlijke projecten.

Bestuur NVLT.

 

Back To Top
Zoeken