Skip to content

Eerste resultaat KLM cao

Op 29 en 30 januari hebben we weer uitgebreid met KLM gesproken over de cao. In navolging van de vliegers zijn wij nu ook tot een overeenkomst gekomen over de voorwaarden waaronder wij de inhoudelijke gesprekken met KLM willen voeren. Het z.g. raamwerk.
Drie voorwaarden vooraf zijn, aandelen voor de werknemers, een zetel in de raad van commissarissen en een verbeterde winstdelingsregeling.
Daarnaast zijn een passende loonsverhoging en afspraken over het inzetten van uitzendkrachten onderdeel van het raamwerk.
Gezien de structurele overcapaciteit onder de GWK’s in de komende vijf jaar hebben wij een afspraak over werkgelegenheid in het raamwerk laten opnemen. Afspraak is dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Daartoe zullen we nadere afspraken maken over instrumenten die daar voor moeten zorgen zoals een vrijwillige vertrekregeling, mobiliteit en andere middelen die gedwongen ontslag moeten voorkomen.
De vliegers en grondpersoneel hebben nu een raamwerk afgesproken en zijn gereed om inhoudelijk te onderhandelen op welke manier wij gaan investeren in de KLM om te zorgen dat we de doelstelling van de directie waar kunnen maken. De cabine bonden hebben geen raamwerkovereenkomst af kunnen sluiten.

In de periode tussen vandaag en eind maart hebben we een groot aantal data kunnen vastleggen om tot cao afspraken te kunnen komen. We zullen jullie regelmatig op de hoogte blijven houden over de ontwikkelingen.

Ron Scherft

Back To Top
Zoeken