Skip to content

Geweld ongepast!

Na lang onderhandelen is Air France er niet in geslaagd om met vliegers en cabine bonden tot afspraken te komen die moeten bijdragen aan de nodige productiviteitsverbetering.
Air France heeft daarop aangekondigd de vloot in te krimpen en een flink aantal niet renderende vluchten uit de time tabel te halen. Het gevolg is ontslag voor 300 vliegers, 700 cabine personeel en 1900 grondwerknemers in de komende 2 jaar.

Het NVLT bestuur betreurt deze gang van zaken en is zeer bezorgt over de ontwikkelingen bij de Franse partner van KLM. Nadat alle partijen bij de KLM tot kostenbesparende afspraken zijn gekomen waarmee de facto het KLM personeel een forse bijdrage heeft geleverd aan de levensvatbaarheid van KLM, kijken wij met zorg naar wat er aan de Franse kant gebeurd. Wij hopen niet dat deze ontwikkelingen een wig drijven tussen het personeel en bonden van de twee bedrijven en tussen de cao domeinen binnen de twee bedrijven.
Wij roepen alle partijen op om tot gesprek te komen en gezamenlijk tot passende maatregelen te komen welke moeten leiden tot bestaanszekerheid van de beide maatschappijen afzonderlijk en AF-KL als groep.

Het geweld tegen Air France officials tijdens een manifestatie tegen massaontslagen bij de Franse partner van KLM is wat het NVLT bestuur betreft ongewenst en ongepast. Acties als deze zijn zeer schadelijk voor Air France, KLM en de Groep en wij veroordelen die ongecontroleerde acties dan ook ten zeerste.

Namens het bestuur van de NVLT
Ron Scherft
Voorzitter.

Back To Top
Zoeken