Skip to content

Hand op de knip

Het wordt spannend. Voor het eerst in 10 jaar is er een crisis ontstaan tussen de directie van KLM en de bestuurders van de Holding AF KL.
Om de bankrekening van de holding er wat beter uit te laten zien heeft Parijs extra cash nodig. Zogenaamd om makkelijker te kunnen investeren.
Wat ons betreft hoeft dat niet uit de kas van KLM te komen. KLM heeft het geld zelf hard nodig om te kunnen investeren in nieuwe vloot en kwaliteit van het product.
Op dit moment lijkt de crisis even bezworen omdat het plan even in de ijskast is gezet. Daar kan het natuurlijk ieder moment weer uitgehaald worden.
Samen met de bonden bij, en in navolging van Ondernemingsraad van KLM, steunen wij het standpunt van de KLM directie en Raad van Commissarissen. De portemonnee moet ter beschikking blijven van KLM en mag nooit ter beschikking komen van het Franse deel van de combinatie!

KLM vraagt veel van haar personeel in de lopende cao onderhandelingen. Dat mag en daar willen wij op inhoud naar kijken. Echter, als het geld van de werknemers wordt overgeheveld naar Parijs zullen wij onze positie in de onderhandelingen moeten heroverwegen.

Om 17.00 uur vanmiddag stelt de 2e kamer vragen aan staatsecretaris Mansveld over de financiële situatie bij KLM. Vertegenwoordigers van de bonden zullen daar bij aanwezig zijn.

Back To Top
Zoeken