Skip to content

NIEUWSUPDATE

Nieuwe bestuursleden gezocht – enquête gehoor – afscheid Luchtvaartnieuws

Met deze NIEUWSUPDATE willen we graag enkele berichten met jullie delen.

Nieuwe bestuursleden gezocht
Het bestuur van de NVLT is toe aan verjonging en verbreding. De huidige bestuursleden hebben weliswaar veel ervaring, maar geen eeuwig dienstverband. Het is daarom hard nodig om nieuwe bestuursleden te werven, om alle kennis en ervaring over te kunnen dragen.

Juist in deze roerige periode in de luchtvaartechniek, is het steeds belangrijker om verenigd te zijn. Het is zeker niet wenselijk om nu als vereniging aan kracht in te boeten.

  • Wil jij:
  • je horizon verbreden?
  • meekijken achter de schermen van het bedrijf?
  • samen met de collega bestuursleden en kaderleden de lijnen naar de toekomst uitzetten en meebeslissen over actuele onderwerpen, die jou en je collega’s direct aangaan?

Dan heeft de NVLT jou nodig! Neem contact met ons op via info@nvlt.org voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Gehoor enquête
Vorig jaar mei hebben we een enquête gehouden over gehoorschade. De vervolgactie hierop heeft vanwege alle cao-onderhandelingen even op zich laten wachten. Na bestudering van de uitslagen hebben wij besloten om de bedrijfsleiding en Ondernemingsraden/ VGWM bij KLM, Transavia en het RJC een brief te sturen. Het blijkt dat een aanzienlijk deel van de leden gehoorschade ervaart, waarbij met name tinnitus een veelgehoorde klacht is. We hebben gevraagd om meer aandacht voor het onderhouden van de beschikbare middelen, zoals onder andere, een jaarlijkse lektest van de Otoplastieken. Ook hebben we gevraagd om hernieuwde aandacht voor de bewustwording over het risico op gehoorschade.

Verder hebben we contact gelegd met het Oorfonds om te kijken of we met hen een samenwerking kunnen starten rondom gehoorbescherming.

Voor degene die het Oorfonds alvast zouden willen steunen en meteen ook van een leuke middag willen genieten: lees hier meer over de benefietmiddag “Feest voor je oren!“ tijdens World Hearing Day op 3 maart a.s. in het Transformatorhuis Westergas te Amsterdam.

Luchtvaartnieuws
De nieuwssite wilde een stevig hogere bijdrage van ons gaan ontvangen om de vermelding als “partner” te verlengen. Dat bedrag was dusdanig dat wij een eigen bijdrage van de leden voor het premier membership overwogen, voor het kunnen lezen van premium artikelen en het maandelijkse magazine.

Als bestuur hebben we deze vraag aan jullie gesteld en de poll’s hebben daar duidelijk uitsluitsel over gegeven: er is géén draagvlak voor een eigen bijdrage. We hebben daarom besloten de samenwerking met Luchtvaartnieuws op te zeggen, omdat de exposure die we als “partner’ terugkrijgen wat ons betreft niet in verhouding staat tot de te maken kosten.

Vragen
Als je nog verdere vragen en/of opmerkingen hebt, neem dan contact met ons op via nvlt@nvlt.org of neem persoonlijk contact op met een van de kaderleden!

Met vriendelijke groet,
Bestuur NVLT 
 
Back To Top
Zoeken