Skip to content

NVLT SOLIDAIR MET DE FRANSE BONDEN!

Staking bij Air France

Verschillende vliegers, cabine en grond bonden hebben op donderdag 22 Februari 2018 een algemene staking bij Air France uitgeroepen. 

Bij de verplichte jaarlijkse nationale arbeidsvoorwaarde onderhandelingen eisen de vliegers 10,7% en cabine en de grondbonden 6% structurele salaris verhoging. De bonden stellen dat: omdat zij sinds 2011 geen structurele verhoging hebben gekregen en dat de jaarcijfers 2017 van Air France-KLM zo buitengewoon goed zijn dat zij menen deze eisen te kunnen stellen.

Er waren ook bonden waaronder onze zusterbond UNSA AERIEN SNMSAC die deze actie niet steunden en hiervan de Air France directie op de hoogte hebben gesteld. Zij hebben de directie voorgesteld om de CAO gesprekken weer op te starten. De Air France directie is hier niet op ingegaan wat heeft geresulteerd dat onze zusterbond toch besloten heeft mee te doen met de actie en een maandelijkse verhoging voor alle werknemers bij Air France vraagt van €200 per maand. 

Nu onze zusterbond de actie steund vragen wij de NVLT leden in het kader van zgn. “besmet werk”, maar niet het reguliere werk om op donderdag 22 Februari 2018 geen vliegtuigen af te handelen van de Air France groep zolang de staking van kracht is.

Het bestuur

Back To Top
Zoeken