Skip to content

Piet Visser nieuwe voorzitter NVLT

Click for English version

Het Bestuur van de Nederlandse Vereniging van Luchtvaartechnici (NVLT) heeft de heer Piet Visser benoemd als nieuwe voorzitter. Per 1 april 2024 zal hij de huidige voorzitter Robert Swankhuizen opvolgen.

Piet Visser is luchtvaartechnicus in hart en nieren. Na het afronden van de opleiding op de Anthony Fokkerschool in Den Haag, startte hij in 1997 als monteur bij de toenmalige Technische Dienst van Martinair Holland. Toen nog verantwoordelijk voor een vloot van onder andere Boeing 747, MD-11, en Fokker 70. In 2003 stroomde hij door naar de functie van Ground Engineer, waar hij met de introductie van de Fokker 100 ook proefdraaier werd. In 2015 ging hij mee met de overgang van de Martinair TD naar het Regional Jet Center, de 100% KLM dochter, die het onderhoud van de KLM Cityhopper vloot waarborgt. Bij deze overgang trad de NVLT toe tot de bij RJC erkende vakbonden met Piet als bestuurslid. Namens de NVLT heeft Piet ook al geruime tijd zitting in het overleg van het Analysebureau luchtvaartvoorvallen.

Als belangrijkste uitdaging voor de NVLT ziet hij de verdere professionalisering van het vak van luchtvaarttechnicus in tijden van verder groeiende krapte,.

“Ik zie deze uitdaging wel met de nodige zorg tegemoet,” zegt aanstaand voorzitter Visser, “de NVLT zal zich vooral moeten richten op het beschermen van de leden tegen te hoge werkdruk.”

Op een later moment zal afscheid worden genomen van Robert Swankhuizen. In 2004 trad hij aan als NVLT-bestuurslid en sinds 2017 in de functie van voorzitter. Onder zijn leiding groeide de NVLT uit tot de grootste categorale vakbond, exclusief voor luchtvaartechnici, met meer dan 800 leden.

Ook was Robert de drijvende kracht achter het uitbreiden van het NVLT-netwerk, door samenwerkingen met de Franse vakbond UNSA Aérien SNMSAC, de wereldwijde Aircraft Engineers International (AEI) en met de EASA ten aanzien van luchtvaartwetgeving. Verder sloot de NVLT zich aan bij de Vakcentrale voor Professionals (VCP), de Nationale Adviesgroep Cabinelucht van het RIVM en het overleg met het Analysebureau luchtvaartvoorvallen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT).

Robert Swankhuizen: “Ik ben er trots op dat ik heb kunnen meewerken aan het op de kaart zetten van het beroep van luchtvaarttechnici en hun verantwoordelijkheid voor het onderhoud en ook het vrijgeven van vliegtuigen voor een veilige vlucht.“

Het NVLT-bestuur ziet met Piet Visser als voorzitter, de uitdagende toekomst voor luchtvaarttechnici met vertrouwen tegemoet.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Rob Swankhuizen: mobiele telefoon of email
Piet Visser: mobiele telefoon of email

Back To Top
Zoeken