Skip to content

SAFETY FIRST: blijf scherp en alert!

Krapte en hogere werkdruk in zomerseizoen 2023

Aan de leden van de NVLT

Het komende zomerseizoen zal er bij alle bedrijven sprake zijn van een (te) krappe bezetting aan monteurs, GWK’s en ander technisch personeel. Er zal jullie, net als de NVLT, veel aan gelegen zijn om er toch voor te blijven zorgen dat er zoveel mogelijk gevlogen kan worden. Maar de schaarste betekent wel dat de werkdruk voor jullie (nog) hoger zal worden deze zomer.

Focus
Het Bestuur weet dat alle leden professionals zijn, die altijd de volledige verantwoordelijkheid nemen voor de vliegveiligheid van passagiers en collega crews. Iedereen doet zijn werk met focus en alle aandacht. Een handtekening voor uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden of een release to service wordt naar de mening van de NVLT nooit zonder volledige overtuiging gezet. Luchtvaarttechnici werken altijd volgens de voorschriften en zijn de “last line of defense” om de risico’s met betrekking tot de veiligheid tot het uiterste te minimaliseren!

Aandacht
Het NVLT-bestuur vraagt jullie aandacht om in de hectiek van de aankomende drukke zomerperiode scherp en alert te blijven. De werkdruk kan er toe leiden dat je je verantwoordelijkheid moet nemen. Bij een gereedstelling kan “nee” ook een antwoord zijn. Let ook op je eigen veiligheid en die van collega’s op de werkvloer. Jaag jezelf niet op en maak gebruik van de juiste voorschriften en tools en de benodigde PBM’s, etc.

Heb je advies nodig, is er discussie of een probleem, dan kan je te allen tijde terecht bij de NVLT!

Oplossingen
Snelle oplossingen om de bezettingen weer op orde te krijgen zijn er niet. Vanuit de NVLT wordt bij de KLM en Transavia cao’s en het RJC AVH nu allereerst ingezet op het behouden van de huidige medewerkers. Maar er zal meer nodig zijn om de bezetting én ervaring weer voldoende op peil te krijgen en te houden, ook daar zullen we aan werken. Dat kost meer tijd, maar die uitdaging gaan we zeker niet uit de weg.

Als je nog verdere vragen en/of opmerkingen hebt, neem dan contact met ons
op via nvlt@nvlt.org.

Met vriendelijke groet,

Bestuur NVLT

Schrijf je ongeorganiseerde collega nu in als lid van de NVLT!
Tik/ klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Back To Top
Zoeken