Skip to content

Transavia: onderhandelingen nieuwe cao starten in september

Personeelstekort bij HR, maar terugwerkende kracht bespreekbaar

De lopende Transavia Grond cao eindigt per 1 juli a.s. Het is altijd de wens van de NVLT om vóór die datum een nieuwe cao af te sluiten. Het blijkt echter dat de HR afdeling van Transavia door een aantal wisselingen ook kampt met een personeelstekort. De cao gesprekken met de collega’s van cockpit en ook cabine zijn reeds eerder gestart, terwijl wij het Actieplan VO succesvol hebben afgerond.

Transavia heeft ons gevraagd om de onderhandelingen in september te kunnen starten. Daar hebben wij mee ingestemd, maar wel onder de voorwaarde dat “in voorkomende gevallen het maken van cao- afspraken met terugwerkende kracht bij Grond voor Transavia bespreekbaar zal zijn.” Dit uitstel mag natuurlijk niet leiden tot een nadeel in de te maken afspraken.

Krapte nog steeds aan de orde
Het is nu al een heftige zomer, want naast de krapte in de bezetting komen daar ook nog veel AOG’s en materiaaltekorten bovenop. Dat leidt ook tot meer belasting tijdens jullie dagelijkse werkzaamheden. Daarom blijft ook de noodzaak tot het vergroten van het behoud van collega’s en de werving van nieuwe talenten actueel. Wij zullen via cao afspraken blijven werken aan verdere verbeteringen!

Input cao voorstellen gevraagd
Welke zaken moeten er naar jouw mening voor technici verbeterd worden in de nieuwe cao? We willen graag horen wat jullie de belangrijkste verbeterpunten vinden.
 Klik of tik hier  om naar het invulformulier te gaan en geef jouw mening! Net als bij de vorige cao stellen we ook een paar vragen over jouw waardering voor je werk en je plannen voor de (nabije) toekomst, zodat we die uitkomsten met elkaar kunnen vergelijken. Invullen kan uiteraard via je mobiel en kost ongeveer 5 minuten van je tijd. Je kunt het formulier invullen tot uiterlijk 17 juni 2024.

Nieuw kaderlid
Vanaf 1 juni is de NVLT-delegatie aangevuld met een nieuw en enthousiast kaderlid: Wayne Meijerink. Hij is binnen Transavia werkzaam als Sr. Certified Technician en Tech Rep als nevenfunctie. Wayne zal vanaf nu meegaan naar de gesprekken met Transavia en jullie kunnen hem contacten met vragen en/of opmerkingen.

Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via transavia@nvlt.org.

Met vriendelijke groet,

Erik Kramer, Wayne Meijerink (delegatie leden)
Joop Hofland (onderhandelaar/adviseur)
 
 
Back To Top
Zoeken