Skip to content

Transavia: vergoeding Airbus bevoegdheid goed geregeld!

Vorige week hebben wij met Transavia een goede afspraak kunnen maken over de vergoeding van volledige B1 en/ of B2 certificeringen en ook de CAT A op het 2e vliegtuigtype, de aankomende Airbus.

Transavia zal gaan werken met een systeem van CAT A bevoegdheden op de Airbus, naast GWK’s met volledige B1 en/ of B2 certificeringen op Boeing en Airbus. Waarbij uiteindelijk bij de afgeronde infasering alle GWK’s een B1 en/ of B2 bevoegdheid op de Airbus zullen hebben.

Voor de vergoeding sluiten we aan bij de nevenfuncties. Voor de autorisatie op de Airbus gaat een extra bedrag van €92,30 per maand (9-1-2023) gelden. Voor de CAT A op de Airbus wordt de vergoeding €46,15 per maand.

De betaling zal starten vanaf de eerste dag dat de onderhoudsactiviteiten aan de Airbus door Transavia’s Part-145 organisatie aanvangen. De toeslagen zullen worden verhoogd met kostencompenserende cao-loonsverhogingen. Uiteraard moeten de beide vliegtuigtypes ook op jouw Transavia Certification Authorisation staan om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

De  betaling is “tijdelijk” voor de duur van de Airbus introductie, maar dit is een traject dat tot wel 10 jaar kan gaan duren. Als de Boeings te zijner tijd volledig zijn uitgefaseerd zal overleg volgen over het al dan niet handhaven van de afspraken.

Omdat deze afspraken onderdeel zijn van het al goedgekeurde cao-resultaat, leggen we deze niet apart ter stemming aan jullie voor.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt dan kan je die natuurlijk gerust stellen via transavia@nvlt.org of p.demoor@nvlt.org.

Met vriendelijke groet,

Peter de Moor, Erik Kramer (kader-/ delegatieleden)
Joop Hofland (onderhandelaar/adviseur)

Schrijf je ongeorganiseerde collega nu in als lid van de NVLT!
Tik/ klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Back To Top
Zoeken