Skip to content

update KLM cao onderhandling 6 september 2018

Beste leden,

 

Hierbij wil ik u meenemen in de voortgang van het cao-proces.

Gisteren heeft de 10e cao-onderhandeling dag plaatsgevonden, dit was wederom weer een zware dag. De NVLT heeft de zomerstop gebruikt om na te denken hoe te reageren op het voorstel van de KLM. Andere bonden hebben ook de balans opgemaakt. Onze gezamenlijk voorstel naar de KLM viel niet geheel in goede aarde waarop een zware discussie en onderhandelingen volgden.

De onderhandelingsdelegatie van de NVLT heeft het gevoel dat we het einde naderen en dat er nog een 11e cao-onderhandeling dag nodig is om tot een principeakkoord te komen, deze staat nu gepland op 18 september.

De NVLT gaat voor zorgvuldigheid en niet voor snelheid zoals een wijs man eens tegen mij zei “Je kunt op ieder moment een slechte deal afsluiten” Hierom vragen wij u nog even geduld te hebben.

Na 18 september komen wij weer bij u terug met een update en kunnen wij hopelijk een principeakkoord met u delen. Indien wij een principeakkoord hebben met de KLM zullen wij een ledenraadpleging organiseren waar U als lid uiteindelijk het laatste woord heeft.

 

Namens de onderhandeling delegatie,

T de Werk,

Back To Top
Zoeken