Skip to content

“Verzelfstandiging KLM Engineering & Maintenance E&M en Air France Industries AFI van de baan”

“Verzelfstandiging KLM Engineering & Maintenance E&M en Air France Industries AFI van de baan”

Vandaag 12 december heeft KLM in een interne mededeling de medewerkers van KLM E&M geïnformeerd de aangekondigde studie naar een mogelijke Corporatization (verzelfstandiging) van de MRO-activiteiten van de baan zijn. Het idee om te verzelfstandigen werd gelanceerd als onderdeel van “Trust Together”, het plan om Air France-KLM weer financieel gezond te maken. De directie van Air France-KLM  wilde Air France Industries van Air France (AFI) en KLM Engineering & Maintenance (KLM E&M) als gezamenlijke entiteit positioneren en die vervolgens naar de beurs brengen. “Daarmee had volgens de Franse bonden 2 tot 4 miljard euro opgehaald kunnen worden, om daarmee de kaspositie te verbeteren en verder te kunnen investeren in het bedrijf,”

De NVLT is ingenomen met het besluit van de Air France-KLM directie dat het plan nu niet doorgaat, aangezien de arbeidsvoorwaarden en pensioenen stukken slechter zouden kunnen worden. De NVLT heeft zich vanaf bekend making van de plannen gezamenlijk met de Franse bonden hard opgesteld tegen deze plannen welke is te lezen in de ‘Declaratie’ van de Franse bond UNSA-SNMSAC en NVLT.

Hoewel de verzelfstandiging mede onder druk van de NVLT van de baan is zijn wij voorstander voor een nauwere samenwerking tussen AFI en E&M. De combinatie van AF-KL E&M heeft zijn succes in de Holding al reeds bewezen.

Bestuur NVLT

Back To Top
Zoeken