Skip to content

CHC wil verslechteringen cao en 0-lijn tot mei 2022

Beste NVLT-leden bij CHC,

Na opnieuw de veel aandrang, informele gesprekken en maandenlang wachten heeft het management van CHC wachten eindelijk een document met voorstellen “Grond CAO behoeften” aan ons toegestuurd (zie bijlage).

0-lijn tot mei 2022
De gepresenteerde lijst met “cao behoeftes” van CHC gaat alleen over het inleveren of verslechteren van arbeidsvoorwaarden.

Daarbij biedt het bedrijf ook géén compensatie voor de achterliggende periode vanaf 1 januari 2020. Het management geeft aan op dat punt “met lege zakken te staan”. Het voorstel gaat er zelfs vanuit dat die 0-lijn moet gelden tot mei 2022 (= 2 jaar en 4 maanden). Of er vanaf dat moment wel een loonsverhoging komt is “afhankelijk van andere afspraken”.

Op dit moment gaan wij ervan uit dat dat betekent, dat een salarisverbetering betaald moet worden uit de kostenbesparingen, oftewel “een sigaar uit eigen doos”.

Wel of geen ruimte
Op 15 december a.s. staat een eerste inhoudelijk cao-overleg gepland. Wij zullen in dit overleg duidelijkheid vragen over het plussen en minnen door CHC. Zolang daarover geen helderheid bestaat, vinden wij dat het ook géén zin heeft om cao-voorstellen in te dienen. Als blijkt dat onze veronderstelling over het betalen van verbeteringen uit kostenbesparingen klopt, dan zullen wij eerst met jullie in overleg gaan over een eventueel vervolg of alternatieven.

Slechte omstandigheden
De NVLT begrijpt dat CHC HN op dit moment in moeilijke omstandigheden verkeert. Ook dat dit ernstige consequenties kan hebben voor het voortbestaan. Maar nu de werkzaamheden wegvloeien naar concurrenten op De Kooy, kunnen we niet accepteren dat opnieuw ingrijpen in jullie arbeidsvoorwaarden het bedrijf overeind moet houden.

Vooralsnog is alleen met de rekenmachine naar de verslechteringen gekeken. Daarbij zien wij geen enkele visie voor het overleven van het bedrijf en het behoud van de werkgelegenheid.

Wij zijn realistisch als het gaat om het belang van de toekomst van CHC HN, maar niet tegen elke prijs.

Ledenvergadering
Wij schrijven hierbij een digitale ledenvergadering uit om jullie mening over de situatie binnen CHC en de ideeën van het management over de cao te horen. Uiteraard zullen we tijdens deze vergadering ook onze bevindingen van het eerste cao-overleg met jullie delen.

donderdag 16 december om 15.30 uur via Teams (link aan te vragen op nvlt.arbeidsvoorwaarden.chc@nvlt.org. )


Heb je vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op te nemen! Dat kan te allen tijde via nvlt.arbeidsvoorwaarden.chc@nvlt.org.

Met vriendelijke groet,

Dirk-Jan van den Heuvel & Theo de Werk (bestuur)
Joop Hofland (adviseur)


https://nvlt.org/lid-worden/

Schrijf je ongeorganiseerde collega in als lid van de NVLT!
Tik op de afbeelding of scan de QR code voor meer informatie
en aanmelden.

Back To Top
Zoeken