Skip to content

Financiële situatie transavia.com…

Beste NVLT leden,

Na een winter met veel onzekerheden over de financiële situatie van transavia.com komen vanaf nu wat feiten naar buiten. Achter de schermen heeft de NVLT al diverse gesprekken gevoerd met de nieuwe CEO van transavia.com de heer Graber en hebben we regelmatig overleg met transavia.com arbeidszaken over diverse kwesties waaronder ook de re-mobiliteit en het efficiënter inzetten van het grondpersoneel.

Tijdens het gesprek tussen de heer Graber en de NVLT hebben we het uitgebreid gehad over de visie welke hij heeft op transavia en hoe hij transavia weer als gezonde low cost carrier in de markt wil gaan zetten. Zijn visie is duidelijk. Het komende boekjaar wil hij er alles aan doen om weer groene cijfers te gaan schrijven. Het beleid wat hij aan de NVLT heeft gepresenteerd is duidelijk en heeft zeker de potentie om te slagen. Zo is hij van mening dat het mogelijk moet zijn de negatieve cash flow om te kunnen buigen door over 4 assen te gaan bewegen. De heer Graber is geen voorstander om haakse bochten te gaan maken al zal er wel het een en ander gaan veranderen. Dit alles met behoud van een eigen identiteit. Wel zal er meer samengewerkt gaan worden met de KLM groep echter met behoud van transavia.com groen en een eigen technische dienst.

Het eerste waar hard aan gewerkt gaat worden zijn de kosten per stoel aanzienlijk te verlagen. Een manier hoe transavia.com dit denkt te bereiken is door het compacter maken van de grond organisatie. Hierbij wordt een splitsing gemaakt tussen het operationele grondpersoneel en de rest van het grondpersoneel. Bij het operationele grondpersoneel, waar ook de monteurs en grondwerktuigkundigen van vliegtuigonderhoud onder vallen, is GEEN directe verandering noodzakelijk, al zal deze groep wel  efficiënter ingezet moeten gaan worden. Monteurs en GWK’s met een tijdelijk contract kan transavia.com GEEN garantie geven, al heeft men wel te kennen gegeven dat dit een speciale groep is, welke niet door ander vast kantoor personeel van transavia.com vervangen kan worden, gezien de speciale bevoegdheden van deze personen.

Andere tijdelijke contracten binnen transavia.com grond is het een ander verhaal. Hier zal de desbetreffende manager duidelijk moeten maken aan de directie dat deze functie onmisbaar is en dat deze niet ingevuld kan worden door een medewerker van transavia.com met een vast contract van wie zijn of haar functie opgeheven gaat worden.

Back To Top
Zoeken