Skip to content

KLM-technici bezorgd over werk na wegvallen MD-11’s Martinair

SCHIPHOL OOST – Het wegvallen in de periode van 2014 tot 2016 van in totaal zes MD-11 full freighter toestellen gaat niet alleen ten kosten van Martinair-personeel, maar ook van KLM-onderhoudstechnici. Dat meldt de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Luchtvaarttechnici (NVLT), Ron Scherft, aan Luchtvaartnieuws.nl. De MD-11 vrachtvliegtuigen worden namelijk door KLM-technici onderhouden.
Scherft maakt zich ernstig zorgen over de werkgelegenheid bij de technische dienst van KLM waar op dit moment al overcapaciteit aan technici bestaat na ingrijpende reorganisaties.
De NVLT zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de KLM en Martinair geen winst kunnen maken op de full freighter operatie. Scherft: “De vliegtuigen van andere vrachtmaatschappijen die op Schiphol opereren zitten immers tjokvol en doen in toenemende frequentie Schiphol aan. De NVLT wijt de slechte prestaties van de vrachtpoot aan falend management en gebrek aan visie. Het vrachtbedrijf struikelt nu over de gevolgen daarvan.”
Op donderdagavond, 4 september, na de bekendmaking door de directie van de inkrimping van de vloot, was ook de pilotenvakbond VNV er als de eerste bij om tegenover Luchtvaartnieuws.nl het – volgens hun – falende management aan de kaak te stellen op dit dossier.
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Back To Top
Zoeken