Skip to content

KLM-technici willen aanvullend onderzoek naar gevaar TCP’s

SCHIPHOL – De Nederlandse Vereniging van Luchtvaarttechnici (NVLT) zegt tevreden te zijn met de resultaten van het onderzoek door TNO naar TCP-waardes aan boord van de KLM-vliegtuigen. Toch wil de belangenvereniging verdergaand onderzoek naar het gevaar van TCP’s voor vliegtuigtechnici buiten de vliegtuigen. Dat heeft de NVLT vrijdag bekendgemaakt.

Het bestuur van de NVLT gaat er van uit dat er nog steeds een onderzoek gestart wordt naar het gevaar van TCP’s voor luchtvaarttechnici en ander personeel op het Schiphol-platform. De beroepsgroep zegt dagelijkse blootgesteld te kunnen worden aan giftige stoffen uit vliegtuigmotoren die na aankomst geruime tijd blijven nadampen, ook nadat deze zijn uitgezet.

Internationaal
De NVLT vindt dat de door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu geïnitieerde aanzet tot een grootschalig internationaal onderzoek naar giftige stoffen aan boord van vliegtuigen “breed ingezet” moet worden. De eventuele blootstelling voor de luchtvaarttechnici op de grond moet daarin meegenomen worden, vindt de vereniging.

Vrijdag bracht de KLM naar buiten dat In de cockpits van Boeing 737’s van KLM verwaarloosbare hoeveelheden giftige stoffen (TCP’s) zijn aangetroffen na onderzoek door TNO. De rechter had een onderzoek naar de luchtkwaliteit gelast naar aanleiding van klachten van een KLM-piloot. Die zei ziek te zijn geworden van de giftige stoffen die volgens hem in de cockpit hangen.

Bron: Luchtvaartnieuws

Back To Top
Zoeken