Skip to content

NVLT statement t.a.v. het advies ‘’Internationale reisbewegingen” van het 96e Outbreak Management Team (OMT) vergadering op 19 januari 2021

“Kabinet, Kamerleden gebruik Uw ‘common sense’ en laat de bemanning en ander noodzakelijk meevliegend personeel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen buiten de nieuwe anti-Covid reis maatregelingen vallen”. Hiermee waarborgt U de continuïteit van het ‘vaccin’ transport en voorkomt U massa ontslag in de luchtvaart voornamelijk het personeel in de KLM groep.

De ‘International Air Transport Association’ (IATA) heeft al op 7 december 2020 aangegeven dat: “Landen aangespoord moeten worden om de wereldwijde richtlijnen voor het testen van de bemanning te gaan volgen’.

De International Air Transport Association (IATA) en de International Federation of Air Line Pilots’ Associations (IFALPA) hebben de regeringen gezamenlijk opgeroepen om de richtsnoeren van de Raad voor het herstel van de luchtvaart (CART) van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) te volgen om de bemanningen vrij te stellen van de COVID-19-tests die op luchtreizigers worden toegepast.

In de CART-richtsnoeren wordt specifiek aanbevolen dat bemanningsleden niet worden onderworpen aan screening of beperkingen die van toepassing zijn op andere reizigers. Bovendien moeten volgens CART. screeningmethoden voor de gezondheid van bemanningsleden zo “niet-invasief mogelijk” zijn.

IATA CART-richtsnoeren

www.iata.org/en/pressroom/pr/2020-12-07-02/

Uniforme maatregelen van ICAO scheppen duidelijkheid en zorgen voor een beheersbaar gezondheidsrisico, de professionals in de luchtvaart zullen er zorg voor dragen dat deze maatregelen te allen tijde uitgevoerd worden.

advies ‘’Internationale reisbewegingen” van het 96e Outbreak Management Team (OMT) vergadering op 19 januari 2021

https://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=a2717c78-a82c-40e9-b2e6-a01515d51ad6&title=Advies%20n.a.v.%2096e%20OMT.pdf

Het bestuur

Back To Top
Zoeken