Skip to content

TRANSAVIA Grond! Bijna 365 dagen zonder cao…

Flyer Trans grond – DEF Transavia dagen geen cao Transavia schrale kerst achterkant Transavia schrale kerst voorkant

 

NVLT                    UNIE                      FNV luchtvaart                CNV vakmensen

 

Wij onderhandelen al een jaar met Transavia over de cao voor het grondpersoneel. Die zou met terugwerkende kracht in moeten gaan op 1 januari 2017, met een looptijd van 2 jaar.

De onderhandelingen zijn vastgelopen en Transavia lijkt geen enkele haast te hebben om tot een resultaat te komen. De directie legt een mager bod neer, terwijl het bedrijf dit jaar een geweldige operationele winst boekt ! Ook voor de komende jaren staan de seinen op groen: volgend jaar wordt zelfs nog een hogere winst verwacht! Transavia probeert het grondpersoneel nu zoet te houden met een voorschot op onze eigen winstuitkering… In 1999 waren er 700 grondmedewerkers in dienst en werd gevlogen met 20 vliegtuigen. Inmiddels zijn dat 35 vliegtuigen, maar is het aantal medewerkers gedaald naar minder dan 500! Het grondpersoneel heeft veruit het meeste ingeleverd en de meeste extra productiviteit geleverd. Toch vindt Transavia dat de cao van het cabinepersoneel ook voor grond leidend moet zijn.

De belangrijkste verschillen tussen de grondbonden en de directie zijn: Inzetbrieven grondbonden (2 jarige cao) Bod Transavia (2 jarige cao)
2% – 2,5% loonsverhoging per januari 2017 2% – 2,5% loonsverhoging per januari 2018

Loonsverhoging met terugwerkende kracht of compensatie voor 2017

1,5% loonsverhoging per 1 december 2017 1,5% loonsverhoging per 1 april 2018

Nee, niet bespreekbaar

Verbeterde of KLM-winstdelingsregeling Nee, niet bespreekbaar
Extra rust na nachtdiensten, verhoging consignatie- toeslag, duurzame inzetbaarheid WRR werkgroep: verbetering roosters en vereenvoudiging WRR
Verhoging functietoeslag GWK’s Nee, niet bespreekbaar
FNV: ingeleverde ADV-dagen terug in de cao, anders minimaal het recht voor FNV-leden op de dagen Uitspraak rechter in hoger beroep volgen

 

Transavia komt ons aan de cao-tafel niet verder tegemoet. De medewerkers komen daarom in beweging en laten zich horen! De komende tijd organiseren we acties om Transavia alsnog tot een goede cao te bewegen. We beginnen klein en ludiek, maar zetten door als dit nodig is.

Stuur daarom de speciale kerstkaart aan jullie CEO Mattijs ten Brink en roep hem op om alsnog met een respectvol cao-bod te komen en er geen schrale kerst van te maken! Birte Nelen FNV Luchtvaart, Michiel Wallaard CNV Vakmensen ,Joop Hofland De Unie ,Huug Brinkers NVLT.

 

Back To Top
Zoeken