Skip to content

Update Transavia cao traject 2017

Schiphol, 25 maart 2017

Beste NVLT leden bij Transavia,

Op 23 maart hebben we opnieuw met Transavia om tafel gezeten over de Cao. Kort samengevat…….het schiet nog niet echt op. De NVLT heeft het idee dat Transavia een beetje om de hete brei heen draait en weinig haast lijkt te maken. Duidelijk is dat Transavia liefst met alle 4 de grondbonden en nieuwe Cao afsluit, maar de lopende rechtszaak van het FNV tegen Transavia over de rechtsgeldigheid van de ADV-afspraak uit de vorige Cao lijkt roet in het eten te gooien. Er is immers nog steeds geen rechtelijke uitspraak.

Wij hadden het graag anders gezien. De uitspraak in de rechtszaak tussen de FNV en Transavia is helaas uitgesteld tot begin april 2017. Zolang er geen duidelijkheid is over de uitslag van deze zaak, is het zeer lastig om een Cao af te sluiten met alle 4 de bonden. Als de FNV namelijk een nieuw Cao ondertekent betekend dit automatisch dat men het huidige Cao zou erkennen en dat is in tegenspraak met de nog lopende rechtszaak.

Mede daarom zouden wij graag de Cao voor een korte periode (6-9 maanden) ongewijzigd verlengen. Daarbij willen we wel een afspraak maken over een éénmalige uitkering.

Voordeel van een dergelijke oplossing is dat we na de zomer een beter inzicht hebben in de financiële resultaten van Transavia en we wellicht meer duidelijkheid hebben over de lopende rechtszaak en we ook meer inzicht hebben in de Cao trajecten bij cabine en vliegdienst (ook daar is nu nog weinig zicht op een nieuwe Cao).

Tot zover even deze update.

De volgende meeting staat gepland op 12 april 2017.

We houden jullie zoals gewoonlijk op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
mede namens Peter de Moor en Erik Kramer

Huug Brinkers
Adviseur / onderhandelaar

Back To Top
Zoeken